16 - 18 år

Sunde tænder hele livet

Tænderne skal holde hele livet – derfor er det vigtigt at børste tænderne HELT rene hver dag.

Det er vigtigt du er opmærksom på, at sunde tænder i høj grad hænger sammen med dine drikkevaner. Vi ved, at hyppig indtag af cola, energidrikke og andre læskedrikke ikke kun giver mange huller i tænderne, men at det også giver ætsninger i tandemaljen.

Derfor – drik vand og mælk til daglig – og husk:

  • Vand stiller tørsten
  • Vand feder ikke
  • Vand er sundt og billigt

Vi tilgodeser de unge

For at tilgodese de unge, der er gået ud af skolen, har vi udvidet åbningstider, så det er muligt at komme til undersøgelse eller behandling efter arbejde, uddannelse eller lign.

Som et led i de almindelige undersøgelser taler vi bl.a. om spise- og drikkevaner, visdomstænder og overgang til privat tandlæge.

Skade på blivende tænder

Hvis barnet/den unge slår de blivende tænder, er det bedst at komme til tandlæge samme dag. En blivende fortand, der er slået helt ud, skal hurtigt sættes på plads. Hold tanden fugtig og undgå at berøre tandens rod. Og så hurtigst muligt til tandlægen.

Tandplejen behandler alle tandskader, indtil barnet/den unge fylder 18 år. Mange store skader kan dog først behandles færdig i 20-25 års alderen. Derfor er det vigtigt, at I har en ulykkesforsikring, der dækker tandskader.

r

Husk

Det er vigtigt, at I har en ulykkesforsikring, der dækker tandskader.