0 - 5 år

Giv mælketænderne en god start

Det er vigtigt, at dit barn får børstet tænder fra første tand bryder frem. Der går nemlig ikke hul på en ren tand. Hos os kan I altid få hjælp og vejledning til tandbørstningen.

Det første besøg

Dit barn får automatisk indkaldelse til det første besøg i 8-10 måneders alderen. Her får vi mulighed for at hilse på hinanden, se dit barn i munden og tale lidt om, hvordan du som forælder passer bedst på dit barns tænder.

Der kan være forskel på, hvor ofte børn har behov for at få undersøgt tænderne. Nogle børn vil derfor blive indkaldt oftere end andre.

Hvis du mener, at dit barn har behov for et ekstra besøg, er du altid velkommen til at bestille tid. Adresse og telefonnummer på klinikken finder du her.

Hvis der er hul…

Et begyndende hul kan holdes nede med tandbørstning og flourpensling. Hvis hullet skal behandles tilbyder vi lattergas og bedøvelse. Det er vigtigt, at behandlingen er smertefri.

Skade på mælketænder

Hvert tredje barn slår mælketænderne. Hvis det sker for dit barn, er det bedste du kan gøre at berolige barnet og standse eventuel blødning.

Hvis det kun er en mindre skade, er det ikke altid nødvendigt at gå til tandlæge med det samme. Men hvis tanden/tænderne er meget løse, slået i stykker eller slået op i tandkødet, skal barnet helst til tandlæge samme dag.

r

Desværre

En mælketand, der er slået helt ud kan ikke sættes på plads igen.